Lieve, goede, trouwe vriend,  Mosset, 2014


Het werd zo langzamerhand de hoogste tijd dat je weer eens een levensteken van ons ontving. Want leven doet Opera Mosset na elf jaar wis en waarachtig meer dan ooit! Welnu, bij dezen.

Korte terugblik op 2013
Het afgelopen seizoen vonden de voorstellingen van de aan Verdi gewijde productie plaats in een schitterende, nostalgische circustent. Het verhaal speelde zich af in een Italiaanse herberg, waar het publiek de rol van dinerende gast op zich nam. Zij deed dit met veel plezier, smaak en verve, wat duidelijk heeft bij gedragen aan het succes van de voorstellingen. Wij danken bij dezen nog een keer ons publiek voor haar trouw en steun.

Vooruitblik op 2014 en 2015
Het komende seizoen gaan we een reeks concerten geven in zalen van verschillende dorpen in de buurt van Mosset. Heel verrassend, zal dit gebeuren onder de noemer "Opera Mosset in Concert". De voorstelling zal bestaan uit aria's en koorstukken uit producties van de afgelopen elf jaar. Het koor van Opera Mosset zal onder directie van Chantal Joubert en begeleid door pianiste Benedicte Vermeersch samen met twee solisten, Jannelieke Schmidt en Zhenhua Chang, deze liederen ter gehore brengen. De beide solisten, aangestuurd door muzikaal directeur van Opera Mosset, Gerda van Zelm, zullen in het seizoen 2015 een hoofdrol spelen, in een nieuwe bewerking van "de Barbier van Sevilla” van Rossini, uitgevoerd onder leiding van een nieuw artistiek team.

Artistiek team
De artistieke leiding van Opera Mosset is vernieuwd. Afscheid is genomen van Karim Arrim en Lionel Berbain met wie meerdere seizoenen met succes is samengewerkt. Wij danken ze voor hun bijdragen en wensen ze succes in de toekomst met nieuwe artistieke uitdagingen. Wij verwelkomen Chantal Joubert, Benedicte Vermeersch, en Arnaud Devolontat onze nieuwe regisseur. Zij gaan samen met Gerda van Zelm, het koor, solisten, musici en alle overige medewerkers van Opera Mosset, u trakteren op nieuwe verrassende voorstellingen.

De vrijwilligers
Zoals bij iedere vrijwilligersvereniging gebeurt, en dus ook bij Opera Mosset, is het een komen en gaan van leden. Aan het einde van het seizoen 2013 hebben verschillende leden afscheid genomen of hun taken neergelegd. Wij bedanken ze voor hun inzet en bijdrage aan het succes van Opera Mosset. Nieuwe vrijwilligers zijn er dit seizoen bijgekomen. Wij heten hen van harte welkom en wensen ze veel plezier toe bij Opera Mosset.

De vriendensteun
De opzet en uitvoering van onze producties is tot nu toe niet mogelijk gebleken zonder jullie gulle en genereuze financiële steun. Waarvoor onze diep gemeende dank. Helaas zal dat ook de komende jaren nog meer nodig zijn. Franse en Europese subsidies voor culturele evenementen verdwijnen of worden gekort. Particuliere sponsoren hebben het in tijden van economische crisis steeds moeilijker om hun steun vol te houden. En, wij weten dat ook voor jullie, onze trouwe vrienden, de tijden niet al te aangenaam zijn. Toch vragen wij je om ons te blijven steunen.

Je kunt je financiële steun via internetbankieren aan ons overmaken met behulp van een zogenaamde SEPA-overboeking naar:
Opera Mosset, IBAN (International Bank Account Number) FR76 1710 6000 0618 8862 2100 004 De SWIFT/BIC code van de bank van Opera Mosset is AGRIFRPP871. Doe dit onder vermelding van “vriendensteun”.

En verder; ken je iemand van wie je verwacht dat hij/zij het werk van Opera Mosset ondersteunt, stuur deze brief dan door! Want bij ons geldt; “hoe meer vrienden, hoe meer vreugd!” Rest ons je een voorspoedig en inspirerend 2014 toe te wensen. Wees ervan overtuigd dat Opera Mosset en ons publiek met behulp van jouw steun de komende seizoenen veel plezier gaat beleven bij het maken en uitvoeren van, en kijken en luisteren naar mooie, schitterende en altijd weer verassende operaproducties voor iedereen!


Namens Opera Mosset,
Anneke Foks, projectmanager.