Beste vrienden, Mosset, juni 2014

Het is alweer even geleden dat Opéra Mosset van zich liet horen, maar er is ontzettend veel werk verzet sinds de laatste brief verscheen, in januari 2014.

Allereerst wil ik u nog een keer bedanken voor uw financiële bijdrage om ons te helpen ook dit jaar weer een fantastische voorstelling met elkaar te maken.

Sinds november 2013 is het koor iedere zaterdag bij elkaar gekomen om te repeteren onder begeleiding van Chantal Joubert, koordirigente en Benedikte Vermeersch, pianiste. Beide zijn vol enthousiasme begonnen aan hun nieuwe taak. Mede door hun professionalisme, is er een goed contact ontstaan met het koor. In de loop van het jaar is er een wederzijds vertrouwen gegroeid. Eind mei 2014 is Gerda van Zelm, zangpedagoge, uit Nederland overgekomen, om met het koor te werken aan het repertoire voor de concerten van deze zomer. Op deze dag was ook Arnaud Devolontat, regisseur, aanwezig. Hij gaat voor de concerten een kleine mise en scene schrijven, waar ik verder geen uitleg over ga geven om de verrassing die u kunt ervaren tijdens het concert, niet te verklappen.

Samen met Gerda en Arnaud is er ook al gewerkt aan seizoen 2015, waarvan een adaptatie van de opera “Le Barbier de Sevilla” op het programma staat. Deze opera die in 2003 het debuut succes van Opéra Mosset was, biedt velerlei mogelijkheden tot wederom, na tien seizoenen van optredens, een spektakel te worden dat niet gemist mag worden. Ook kunnen wij alvast het goede nieuws brengen dat er weer op de “court de chateau” van Mosset zal worden opgetreden.

Ondertussen zitten de vrijwilligers ook niet stil. Het bureau van Opera Mosset is opgeknapt, muren zijn geschilderd, een parketvloer is gelegd en de naam op de gevel is vernieuwd. Er kan nu vanuit een vernieuwd bureau met de kaartverkoop die op 15 juni van start gaat, worden begonnen.

Er is ook een mooi affiche, voor dit seizoen gemaakt, wat te bewonderen is op onze vernieuwde website: www.operamosset.eu Op deze website kunt u, zoals u waarschijnlijk wel zal weten, algemene informatie vinden over Opéra Mosset. Bovendien worden er de details, over de komende concerten die Opéra Mosset deze zomer in de diverse dorpen in de regio gaat geven, vermeld.

Wij hopen dat wij u deze zomer kunnen verwelkomen bij een van onze concerten!

Vriendelijke groet,

Anneke Foks, projectleider van Opéra Mosset.